+31 (0)6 22 10 82 94 info@lovestories-weddings.nl

Veelgestelde vragen

Frequently asked questions..

Algemeen

Hebben wij een weddingplanner nodig voor onze bruiloft?

In onze ogen verdient iedereen een weddingplanner! Het is namelijk een cadeautje aan jezelf, zodat jij écht kunt genieten van jullie verloving, de bruiloft en alles daaromheen. Het inschakelen van een weddingplanner betekent niet alleen dat je de organisatie uit handen geeft, maar vooral dat jullie optimaal kunnen genieten van de leuke dingen. Denk aan het proeven van de taart, het passen van de jurk, het ja-woord en ga zo maar door! Wij zorgen ervoor dat alles in perfecte banen geleid wordt. Van budget tot deadlines en van contact met leveranciers tot de perfecte locaties. 

Waarom een ceremoniemeester inschakelen?

Wil jij een strakke dagplanning op jouw bruiloft en een aanspreekpunt voor de gasten/leveranciers? Dan ben jij op zoek naar een ceremoniemeester! Ondanks dat het in sommige gevallen gebruikelijk is om een vriend of familielid te vragen hiervoor, kan het ook zijn dat je hen liever niet wil belasten met deze belangrijke taak. 

Love Stories is inzetbaar als ceremoniemeester. Als ceremoniemeester zorgen wij ervoor dat op jullie trouwdag alles vlot verloopt, begeleiden wij de gasten & leveranciers (voor/ tijdens de bruiloft) en lossen wij onverwachte situaties op.

Ik heb zelf graag de touwtjes in handen, is een weddingplanner dan wel wat voor mij?

Zo te horen hecht je veel waarde aan een goed voorbereiding met strakke organisatie, en ben je redelijk perfectionistisch. Dan is een weddingplanner juíst wat jij nodig hebt! Ervaring leert dat wanneer je de organisatie volledig zelf in handen hebt, het in sommige gevallen lastig is om ultiem te genieten van jouw grote dag. Een weddingplanner creëert een vorm van rust, maar ook haal je expertkennis & korte lijntjes in huis. Gedurende het traject werken we nauw met elkaar samen, waardoor een vertrouwensband en informele relatie ontstaat. We houden je non-stop op de hoogte van iedere ontwikkeling en je wordt meegenomen in zelfs de kleinste details. Hierdoor kun jij vol overgave genieten van jouw dag! 

Wanneer begin je met het plannen van je bruiloft?

Vanwege locaties die snel volgeboekt zijn is het aan te raden om deze 1 tot 1,5 jaar voorafgaand de datum vast te leggen. Hetzelfde geldt voor het vastleggen van een fotograaf, cateraar, weddingplanner etc.  Ook deze agenda’s raken snel vol. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat gasten tijdig op de hoogte zijn van de trouwdatum.

Ik wil graag zelf mijn bruiloft organiseren, maar zie door de bomen het bos niet meer!

Ook dit begrijpen wij volkomen! De een haalt enorm veel plezier uit de organisatie van zijn of haar bruiloft, de ander ervaart het als stressvol.
Vanzelfsprekend zijn wij in te schakelen als expert. We voorzien je tijdens een gezamenlijke brainstormsessie maar al te graag van de nodige kennis, inspiratie en tips & tricks. Dit zodat jouw bruiloft een droombruiloft wordt!

Werkwijze

Hoe verloopt het proces als wij jullie inschakelen als weddingplanner?

Gaan we samen aan de slag om van jouw bruiloft een droombruiloft te maken? Dan ziet deze samenwerking* er als volgt uit:

Kennismaking – Na de aanvraag plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. We bespreken natuurlijk jullie wensen, maar ook wordt tijdens dit gesprek helder hoe onze samenwerking vorm zal krijgen. Vanzelfsprekend worden er geen kosten doorberekend voor deze eerste afspraak. 

Voorstel – Zijn jullie enthousiast n.a.v. het eerste gesprek? Dan gaan wij direct aan de slag met het maken van een passend voorstel! Je ontvangt deze binnen enkele werkdagen per mail.

Planning/organisatie – Is de offerte akkoord? Dan gaan we direct aan de slag en creëren een duidelijk planning voor aankomende periode. We beginnen met het bepalen van het definitieve budget. Vanuit daar gaan we door met de realisatie. Denk onder andere aan het vastleggen van de locatie(s), de gedetailleerde invulling van de dag, het uitnodigen van de gasten en het vastleggen van leveranciers. Tussentijds hebben we veel contact en worden jullie op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Voorafgaand aan de bruiloft plannen we een laatste afspraak in om de puntjes op de i te kunnen zetten en alles definitief door te spreken.

Bruiloft – Op de dag zelf zorgen we ervoor dat jij zorgeloos van de dag kunt genieten. De styling en coördinatie worden exact uitgevoerd zoals vooraf besproken. We zijn het aanspreekpunt van alle gasten en de leveranciers. We zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en hebben voor iedere situatie een plan B paraat! Jullie taak deze dag? Zorgeloos genieten van jullie moment!

*De bovenstaande situatie is een voorbeeld. Al onze bruiloften zijn maatwerk. De exacte invulling is afhankelijk van de opdracht.

Werken jullie met vaste leveranciers?

Wij hebben geen ‘vaste’ leveranciers. Wel werken we graag samen met een vaste flexibele schil. Dit houdt in dat we samenwerken met een team van leveranciers die we kennen en waarvan we weten dat de resultaten geweldig zijn. Per bruiloft zoeken we welke leveranciers het beste passen.

Zijn jullie ook inzetbaar voor de organisatie van andere events?

Ja, zeker! Love Stories is inzetbaar voor de organisatie van verschillende events. Wij organiseren ‘liefdesfeestjes’ in de breedste zin van het woord! Denk bijvoorbeeld aan een babyborrel, gender reveal of jubileum.

Financieel

Wat kost een gemiddelde bruiloft?

Een bruiloft is maatwerk. Of je nu droomt van groots, of het juist graag wat kleiner wil houden, simpelweg alles is mogelijk. Samen gaan we in gesprek om jullie wensen & eisen te achterhalen, zodat we tot een helder kostenplaatje komen. Belangrijk is in ieder geval dat jullie samen vooraf het budget bepaald hebben. Ook met een kleiner budget kun je namelijk een prachtige dag organiseren! Wij denken hierin graag met jullie mee.

Bruiloft met een klein budget?

Voor ieder budget zijn er opties. Is het je wens om te trouwen? Laat deze droom dan niet varen door een klein(er) budget. Micro-weddings zijn dé trend van dit moment! Samen kijken we naar jullie wensen en de mogelijkheden.

Heb je nog een vraag? Stel deze dan gerust!

Logo Love Stories weddings & events